Rabarber med gräddfilsmousse och harsyra
Publicerat:
2018-10-04Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Gräddfilsmousse
- 2½dlcrème fraiche
- 2½dlgräddfil
- 80gäggula
- 1ägg
- 65gsocker
- 25gmajsstärkelse
- 35gsmör
- 1dlvispgrädde
Råsyltad rabarber
- 100gsocker
- 100gvatten
- rabarberstjälkar
Strövargodis
- 50gsmör
- 1dlsocker
- 2dlhavregryn
Bakad rabarber
- 4rabarber
- 4mskhonung
- 1tskkardemummakärnor
- 50 gsmör
- harsyra
Så lagar du
1. Börja med moussen. Värm upp allt utom smör och vispgrädde till 84 grader. Säkrast över vattenbad för att undvika att det blir för varmt. Tillsätt sedan smöret och kyl. Vispa grädden och vänd ner i den kalla krämen.
2. Gör sedan den råsyltade rabarbern, koka upp socker och vatten. Låt svalna något. Tärna rabarbern i 2 mm stora kuber och lägg ner i lagen.
3. Stek smör, havregryn och socker i en stekpanna tills det blivit gyllenbrunt. Häll sedan upp på papper så att det svalnar. Strövargodiset är nu klart.
4. Till sist ska vi baka rabarber, skär rabarbern i 12 stavar och lägg på ena sidan av ett bakplåtspapper, ringla över honung och nystött kardemumma. Toppa med smöret och vit ihop pappret till ett paket. Baka i ugnen 200 grader i cirka 10 min.
5. Servera de 4 komponenterna på tallrik och dekorera med harsyra.