Rabarber med kardemummasmul

paj i form, rabarner i bakgrunden

Publicerat:

Tillagningstid:

En efterrätt för vår och sommar. Så enkelt och så gott. Serveras med vaniljglass eller vispgrädde som bryter av mot det syrliga i rabarbern och det torra i smulet.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 500-600g
    ansad rabarber
  • 1-1½dl
    strösocker (välj den större mängd om du serverar grädde istället för glass till)
  • 2msk
    majsstärkelse

Kardemummasmul

  • 125g
    smör
  • 2tsk
    kardemummakärnor
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    havregryn
  • vaniljglass eller lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°. Skiva rabarbern och blanda med socker och majsstärkelse.

2. Kardemummasmul: Smält smöret i en kastrull. Finstöt kardemumman i en mortel. Blanda ner kardemumma, strösocker, vetemjöl och havregryn i smöret. Rör ihop till en smulig massa.

3. Fördela rabarbern i en ugnsform cirka 26 cm i diameter. Fördela kardemummasmulet ovanpå. Grädda på andra falsen nerifrån cirka 20 minuter tills smultäcket fått fin färg. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!