Rabarber- och färskostdessert

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

7–8 portioner

Vaniljkokt rabarber

  • 4 st
    rabarberstjälkar
  • 1 st
    vaniljstång
  • 500 g
    strösocker (5 dl)
  • 500 g
    vatten (5 dl)
  • 1 st
    citron, skalet + saften

Smuldeg

  • 200 g
    digestivekex (½ pkt)
  • 40 g
    strösocker (½ dl)
  • 100 g
    smör, rumsvarmt
  • 3 g
    bakpulver (½ tsk)
  • 3 g
    kardemumma, malen
  • 30 g
    vetemjöl (½ dl)

Cheesecake/färskostkräm

  • 300 g
    färskost
  • 45 g
    strösocker (½ dl)
  • 250 g
    vispgrädde (2 dl)
  • 4 g
    vaniljsocker (1 tsk)
  • 1 st
    citron (saft + rasp)

Så lagar du