Rabarberchutney

rabarberstjälkar på fat

Ingredienser

1portioner

Till en sats

  • 1st
    gul lök, strimlad
  • 2st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1bit(ar)
    färsk ingefära, skivad
  • 4st
    kardemummakapslar
  • ½st
    röd chili, hackad
  • 1msk
    rapsolja
  • 500g
    rabarber, strimlad
  • ½dl
    honung
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1tsk
    salt

Så lagar du

1. Fräs lök, vitlök, ingefära, kardemumma och chili i olja.

2. Tillsätt rabarber, honung, vinäger och salt.

3. Koka 15 minuter på svag värme, häll upp på burkar.

Tips

Ett grundrecept som du kan bygga på genom att tillsätta russin eller torkad frukt, nötter eller kanel. Chutney passar bra till stekt och grillat kött, fisk eller grönsaker. För en krämigare sås kan man blanda 1 dl chutney med 1 dl crème fraiche. Förvara chutney i kylen.

Dela det här receptet med dina vänner!