Rabarberpaj i portionsformar med touch av lakrits

Rabarberpaj i portionsformar med lakrits och myntagrädde .

Ingredienser

  • 3-4st
    rabarber
  • rålakrits på burk
  • 1dl
    socker/råsocker + lite vaniljsocker till rabarberna.

Smuldeg

  • 3dl
    vetemjöl
  • 150g
    smör
  • socker/råsocker efter smak

Så lagar du

1. Lägg rabarberbitarna i en bunke strö över socker/råsocker och lite vaniljsocker. Eventuellt lite maizenamjöl. Rör om.

2. Gör smuldegen. Lägg mjöl, socker och smör i en skål. Arbeta, med fingrarna, snabbt samman till massa. Lägg rabarberna i botten av portionsformarna/stor form. Softa på lakritsen och lägg sedan på ett täcke med smulpaj.

3. Gräddas olika tid beroende på form, 200 grader. Ytan ska bli gyllenbrun.

Dela det här receptet med dina vänner!