Rabarberpaj med vit choklad

Rabarberpaj med vit choklad

Publicerat:

Tillagningstid:

Små portionspajer med rabarber och vit choklad. Servera dem gärna ljumna med antingen vaniljgrädde eller vaniljglass.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    rabarber (ca 2 medelstora stjälkar)
  • 1msk
    socker
  • 1msk
    potatismjöl
  • 50g
    vit choklad

Smuldeg

  • 2dl
    vetemjöl
  • 100g
    smör
  • 0,5dl
    strösocker
  • 1msk
    ljus sirap

Vaniljgrädde

  • 2dl
    vispgrädde
  • 1msk
    socker
  • ½st
    vaniljstång

Så lagar du

Pajen

1. Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar, blanda med socker och potatismjöl och fördela i små pajformer, 10 cm i diameter.

2. Blanda mjöl, smör, socker och sirap. Nyp ihop och fördela smuldegen över rabarbern. Riv vit choklad och toppa pajerna.

3. Grädda i ugnen cirka 10-12 minuter Pajerna ska få lite färg.

Vaniljgrädde

1. Vispa grädden och vänd ned sockret. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda försiktigt ned i grädden.

Dela det här receptet med dina vänner!