Rabarbersaft

Rabarbersaft på ett fat med rabarber och jordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Har du rabarber i trädgården är rabarbersaft ett utmärkt sätt att ta vara på denna läckerhet. Denna friska sommarsaft från Min trädgård lagar du på bara 5 minuter.

Ingredienser

  • 500g
    rabarber, grovskuren
  • 200g
    jordgubbar
  • 500g
    socker
  • vatten

Så lagar du

1. Hacka rabarbern med skalet kvar.

2. Lägg lika delar socker och rabarber i en mixer.

3. Tillsätt jordgubbar om du vill ha bärsmak på saften.

4. Fyll med vatten så att det täcker och mixa tills jämnt.

5. Sila av saften genom en silduk.

6. Rabarbersaften spädes med vatten efter smak och serveras iskall, helst med isbitar.

Tips

Använd tillagad saft inom några dagar, eller frys in för att spara till senare.

Dela det här receptet med dina vänner!