Rabarberpaj i burk

Rabarberpaj i burk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Rabarberkompott i glasburk med mandelsmul och vaniljkräm.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    rabarber
  • 4msk
    råsocker
  • 1tsk
    kardemumma
  • 1msk
    vatten

Mandelsmul

  • 150g
    smör
  • 150g
    vetemjöl
  • 75g
    mandelmjöl
  • 100g
    strösocker
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1nypa(or)
    salt

Topping

  • 300ml
    vaniljsås

Så lagar du

1. Förvärm ugnen till 180 grader.

2. Skär ner rabarbern i bitar på ca 1,5 cm och ge dom ett snabbt uppkok tillsammans med vattnet, råsocker och kardemumma i en kastrull. 

3. Smält smöret i en kastrull ta av den från värmen. Vänd ner socker, vetemjöl, mandelmjöl och till sist bakpulver och en nypa salt.

4. Placera ut och smöra 6 små glasburkar (mina var 150 ml) på en bakplåt. I varje glasburk placerar du sedan en liten stansring i mitten och skedar rabarbern i burken runt stansen, så att rabarberblandningen kommer upp cirka tre fjärdedelar i burken.

5. Toppa med smulblandningen, så att den är lite högre än toppen av burken.

6. Baka i ugnen 20–25 minuter tills smulet är gyllene.

7. Låt svalna och plocka sedan försiktigt bort den inre stansringen och häll över den kalla vaniljsåsen. Lägg ett lock på burkarna och kyl tills det är klart att serveras.

Dela det här receptet med dina vänner!