Rabarberpaj i burk
Publicerat:
2020-04-22Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400grabarber
- 4mskråsocker
- 1tskkardemumma
- 1mskvatten
Mandelsmul
- 150gsmör
- 150gvetemjöl
- 75gmandelmjöl
- 100gströsocker
- 1tskbakpulver
- 1nypa(or)salt
Topping
- 300mlvaniljsås
Så lagar du
1. Förvärm ugnen till 180 grader.
2. Skär ner rabarbern i bitar på ca 1,5 cm och ge dom ett snabbt uppkok tillsammans med vattnet, råsocker och kardemumma i en kastrull.
3. Smält smöret i en kastrull ta av den från värmen. Vänd ner socker, vetemjöl, mandelmjöl och till sist bakpulver och en nypa salt.
4. Placera ut och smöra 6 små glasburkar (mina var 150 ml) på en bakplåt. I varje glasburk placerar du sedan en liten stansring i mitten och skedar rabarbern i burken runt stansen, så att rabarberblandningen kommer upp cirka tre fjärdedelar i burken.
5. Toppa med smulblandningen, så att den är lite högre än toppen av burken.
6. Baka i ugnen 20–25 minuter tills smulet är gyllene.
7. Låt svalna och plocka sedan försiktigt bort den inre stansringen och häll över den kalla vaniljsåsen. Lägg ett lock på burkarna och kyl tills det är klart att serveras.