Råbiff på häst

Tillagningstid:

Råbiff på häst med några skivor rödvisor, ätliga blommor och nötter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hästen som ingrediens på tallriken är i svensk kultur omdebatterad och åsikterna går vitt isär om huruvida vi ska äta ett djur som snarare får oss att tänka på husdjur än ”ätdjur”. I många kulturer anses häst vara gott och även välgörande eftersom köttet har en hög proteinhalt. Som råbiff är det smakrikt och gott men naturligtvis kan man göra den här rätten på nötkött istället. Välj en bit av filéen eller nötinnanlår till exempel.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 300 g
    hästfilé, oxfilé eller kalvinnanlår
  • 1 msk
    kapris, gärna inlagd i salt
  • 5-6
    stora gröna oliver, cerignola
  • 1 msk
    scharottenlök, finhackad
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 100
    smör, brynt
  • 1 dl
    hasselnötter, rostade
  • 1
    äpple, skuret i små fina tärningar
  • 3-4
    rädisor, tunt skurna
  • surdegsbröd, några tunna skivor
  • sallad, till exempel ruccola, machésallad och andra små blad
  • olivolja
  • salt
  • ätliga blommor

Så lagar du