Racuchy – Polska pannkakor

Racuchy – Polska pannkakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fluffiga polska pannkakor stekta i olja och toppade med florsocker. De är en blandning mellan äppelmunkar och amerikanska pannkakor. Himmelskt goda!

Ingredienser

6portioner

  • 2
    äpplen
  • 5dl
    vetemjöl
  • 4dl
    mjölk, ljummen
  • 2
    ägg
  • 2tsk
    torrjäst
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1msk
    socker
  • ½tsk
    salt
  • florsocker till garnering
  • olja till stekning

Så lagar du

1. Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.

2. Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök att behålla smeten fluffig.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene cirka 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.

Dela det här receptet med dina vänner!