Regnbågssallad med rotsaker

Strimlade grönsaker av all de slag i en färgrik mix på tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbart smakrik, krispig sallad som håller länge i kylen. Om det blir någon kvar vill säga.

Ingredienser

4portioner

Salladen

  • 1kg
    blandade, färgglada grova grönsaker t ex rödkål, morot, grönkål, salladslök, sockerärtor, morot och paprika
  • 1
    granatäpple, kärnorna

Dressingen

  • 1
    ekologisk apelsin
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • 1dl
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Strimla grönsakerna och lägg dem i en skål.

2. Gör dressingen: Riv lite av apelsinskalet och pressa apelsinen i en glasburk med lock.

3. Tillsätt resterande ingredienser och skaka ihop dressingen i burken. Häll den över grönsakerna, blanda om. Strö på granatäpplekärnor.

Tips

Servera salladen som den är eller på en bädd av salladsblad. Du kan även tillsätta ingredienser som t ex avokado, cocktailtomater, färsk mynta och gurka just innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!