Hallon– och chokladtrifle
Publicerat:
2018-02-21Tillagningstid:
Trifle är en lika god som klassisk dessert.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 500ghallon
- 1dlströsocker (eller efter smak)
- 2mskpotatismjöl
- ½dlvatten
- 5dlvaniljkräm, färdig
- 3dlvispgrädde
- 1kladdkaka eller brownie
- 1burk(ar)konserverade persikor, i bitar
Till garnering
- färsk frukt eller färska bär t ex jordgubbar och passionsfrukt
- pistagekärnor
- florsocker
Så lagar du
1. Koka upp hallon och socker.
2. Blanda potatismjöl och vatten, rör ner och låt koka upp tillsammans med hallonen. Låt svalna.
3. Vispa grädde och skiva brownie.
4. Varva kaka, vaniljkräm, hallon och frukt, avsluta med ett lager vaniljkräm.
5. Spritsa eller klicka grädde runt om. Garnera med färska bär eller något annat du gillar.