Hallon– och chokladtrifle

Ett glas med hallonsås toppat med grädde och blåbär. I bakgrunden en skål medjordgubbar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Trifle är en lika god som klassisk dessert.

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 500g
    hallon
  • 1dl
    strösocker (eller efter smak)
  • 2msk
    potatismjöl
  • ½dl
    vatten
  • 5dl
    vaniljkräm, färdig
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1
    kladdkaka eller brownie
  • 1burk(ar)
    konserverade persikor, i bitar

Till garnering

  • färsk frukt eller färska bär t ex jordgubbar och passionsfrukt
  • pistagekärnor
  • florsocker

Så lagar du

1. Koka upp hallon och socker.

2. Blanda potatismjöl och vatten, rör ner och låt koka upp tillsammans med hallonen. Låt svalna.

3. Vispa grädde och skiva brownie.

4. Varva kaka, vaniljkräm, hallon och frukt, avsluta med ett lager vaniljkräm.

5. Spritsa eller klicka grädde runt om. Garnera med färska bär eller något annat du gillar.

Dela det här receptet med dina vänner!