Räk- och papayasallad

Råvaror på svart bänk

Publicerat:

Tillagningstid:

En sallad inspirerad av det thailändska köket. Men där använder man torkade räkor. Tänk på att inte blanda räkor och papaya i förväg. Papaya innehåller enzymet papain, som förstör proteinerna i räkorna. De blir lite mjuka och uppluckrade om det får ligga tillsammans en lite längre stund.

Ingredienser

6portioner

  • 750g
    ca, räkor med skal
  • 0,5
    stor mogen papaya eller 2 små (ca 500 g)
  • 2
    sweet gemsallad eller 1 romsallad
  • 1kruk(or)
    koriander

Dressing:

  • 2msk
    pressad lime
  • 2msk
    strösocker
  • 1msk
    fisksås
  • 0,5
    finhackad röd chilifrukt

Så lagar du

1. Dressing: Blanda samman ingredienserna.

2. Rensa räkorna. Kärna ur och skala papayan.

3. Skölj, torka och dela salladsbladen i mindre bitar.

4. Blanda alltsammans och häll över dressingen. Klipp loss korianderbladen och blanda ner dem i salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!