Räkbakelser med ostkrokar

Räkbakelser med ostkrokar i Go'kväll

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 6-8 skiva(or)
    franskbröd
  • 200 g
    naturell färskost
  • 2dl
    crème fraiche
  • ½st
    ekologisk citron, det gula av skalet rivet samt 2 tsk pressad
  • ½dl
    gräslök, hackad
  • 1msk
    pepparrot, riven (valfritt)
  • 200 g
    räkor, skalade
  • ½st
    fänkål, sköljd och finhackad
  • salt, vitpeppar

Till garnering

  • 2dl
    ostkrokar, mixade
  • 2msk
    löjrom
  • ½st
    ekologisk citron
  • gräslök
  • blandsallad

Så lagar du

1. Ta ut 3–4 rundlar från varje brödskiva med hjälp av pepparkaksform eller ett glas, det går åt 3 rundlar per bakelse.

2. Vispa färskost, crème fraiche och citron med elvisp tills det är bredbart. Blanda ner gräslök, pepparrot, smaka av med salt och peppar. Lyft undan hälften.

3. Låt räkorna rinna av, hacka hälften. Rör ner dem och fänkål i resterande crème fraiche.

Montering

1. Bred röra på två brödbitar, lägg ihop och toppa med en brödskiva. Upprepa tills du har sex ”torn”.

2. Stryk den sparade crème fraichen runt om och ovanpå som på en smörgåstårta. Hit kan du förbereda dagen innan, sätt ett par tandpetare i bakelserna så fastnar inte plastfolien, ställ i kyl.

3: Innan servering: Täck kanterna med ostkrokar, lägg räkor och rom ovanpå, garnera med citron och gräslök. Servera med blandad sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!