Räkcappuccino
Ingredienser
4portioner
- 800gfärska räkor
- 2,5mskolivolja
- 1bit(ar)färsk fänkål
- 1stgul lök
- 1tsktomatpuré
- 1litervatten
- 1,5dltorrt vitt vin
- 4dlvispgrädde
- cognac
- 1stcitron
- salt
- vitpeppar
- cayennepeppar
Så lagar du
Skala räkorna och spara skalen. Ställ de färska räkorna i kylen. Finhacka gul lök och fänkål. Hetta upp olja i en kastrull och fräs räkskalen i någon minut. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Slå i vatten och låt sjuda cirka 20 minuter.
Sila av buljongen och reducera till hälften. Tillsätt där efter vitt vin och grädde och låt koka samman. Smaka av soppan med cognac, salt, vitpeppar, cayennepeppar och lite färskpressad citronsaft. Servera soppan med de skalade räkorna och lite färsk dill.