Räkcappuccino

Räkcappuccino.

Publicerat:

Kock: Frida Johansson

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    färska räkor
  • 2,5msk
    olivolja
  • 1bit(ar)
    färsk fänkål
  • 1st
    gul lök
  • 1tsk
    tomatpuré
  • 1liter
    vatten
  • 1,5dl
    torrt vitt vin
  • 4dl
    vispgrädde
  • cognac
  • 1st
    citron
  • salt
  • vitpeppar
  • cayennepeppar

Så lagar du

Skala räkorna och spara skalen. Ställ de färska räkorna i kylen. Finhacka gul lök och fänkål. Hetta upp olja i en kastrull och fräs räkskalen i någon minut. Tillsätt lök, fänkål och tomatpuré och fräs ytterligare några minuter. Slå i vatten och låt sjuda cirka 20 minuter.

Sila av buljongen och reducera till hälften. Tillsätt där efter vitt vin och grädde och låt koka samman. Smaka av soppan med cognac, salt, vitpeppar, cayennepeppar och lite färskpressad citronsaft. Servera soppan med de skalade räkorna och lite färsk dill.

Dela det här receptet med dina vänner!