Räkgryta

Räkgryta

Publicerat:

Tillagningstid:

I stället för att servera räkor och rostat bröd är det gott att göra en varm räkrätt till fredagsmys.

Ingredienser

4 - 5portioner

  • 1kg
    räkor
  • 1+1msk
    olivolja
  • 1liter
    vatten
  • 2st
    paprikor gärna olika färger
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    tomatpuré
  • 2dl
    crème fraiche
  • ½krm
    chili

Tillbehör

  • ris
  • blandad sallad

Så lagar du

1. Skala räkorna och spara skalet. Fräs skalet i oljan tills det vitnar. Häll på vatten och koka 15-20 minuter. Sila av och spara buljongen. Släng skalen. Koka ihop buljongen till cirka 2 dl återstår.

2. Strimla paprikorna. Hacka löken och vitlöken och låt dem fräsa mjuka i 1 msk olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut.

3. Häll på den reducerade räkbuljongen och tillsätt crème fraichen, koka upp.

4. Tillsätt paprikastrimlorna. Koka cirka 5 minuter tills paprikan börjar mjukna. Tillsätt räkorna och smaka av med en aning chilipeppar och om det behövs salt.

5. Servera med ris och sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!