Räkor al pil pil

Räkor al pil pil

Publicerat:

Servera gärna med baguette, det är oerhört gott att doppa brödet i den välsmakande oljan.

Ingredienser

  • ¾kg
    stora ishavsräkor, tinade
  • 3st
    vitlöksklyftor
  • 1-2st
    röda spanska pepparfrukter
  • 1dl
    olivolja
  • ½dl
    hackad persilja

Så lagar du

1. 6–8 portioner som tapasrätt.

2. Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och fördela dem i små ugnssäkra portionsformar.

3. Finhacka vitlöken. Ta bort kärnorna och mellanväggar från pepparfrukten om du inte vill ha det alltför hett. Finhacka pepparfrukten.

4. Hetta upp oljan i en kastrull tillsammans med vitlök och pepparfrukt, tills vitlöken börjar få lite färg.

5. Häll den heta oljan över räkorna och ställ in formarna en kort stund i ugnen tills det börjar bubbla och bli riktigt hett. Strö över lite persilja och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!