Räksoppa shots med kokosgrädde

Räksoppa shots med kokosgrädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Låter kanske konstigt med kycklingfond i en räksoppa men faktum är att den lyfter skaldjurssmaken. Denna soppa kan du med lätthet använda som en förrätt men då får du dubblera ingredienserna.

Ingredienser

6portioner

  • 200g
    räkor
  • 4dl
    vatten
  • dl
    vispgrädde
  • 1
    lime
  • 2msk
    koncentrerad kycklingfond
  • 1dl
    vatten
  • 3dl
    kokosgrädde
  • 2msk
    sweet chili-sås
  • 4-6
    chips, valri sort
  • 1knippa(or)
    dill
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 2
    salladslökar

Så lagar du

1. Vispa grädde fluffig.

2. Riv i skalet från limen och sätt in i kylen.

3. Skala räkorna. Spara skalet och lägg dessa i en kastrull. Täck med vatten och gör ett uppkok. Sila av skalen och spara avkoket från räkorna.

4. Koka sedan samman med kokosgrädde, vattnen, kyckling, och sweet chilisås. Hacka ner dillen och koriandern slå sedan soppa i en mixer eller använd en stavmixer och mixa ordentligt.

5. Hacka salladslökarna samt hacka räkorna grovt. Lägg i shotsglas och slå på den varma soppan. Toppa med lite vispgrädde, krossa chipen. Garnera och servera.

Tips

Finns det inga räkor med skal i din butik så kan du köpa skaldjursbuljong och använd 2 msk av det i stället och sedan räkor på burk cirka 150 gram.

Har du inte chips hemma så testa med ostkrokar.

Dela det här receptet med dina vänner!