Ramen

Tid:

Ramen

Tid:

Nyckeln till en bra ramen är en god buljong. Har du möjlighet att koka den själv så har du skapat de bästa förutsättningarna för ett lyckat resultat. Buljongen måste inte kokas på just kyckling – överbliven buljong från en kött- eller grönsakssoppa funkar utmärkt! Tjocka nudlar blir oftast godast.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    kycklingbröst med skinn
  • 1 tsk
    smör
  • 4 st
    ägg
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 1 msk
    ingefära, finhackad
  • 1 tsk
    neautral olja (solros eller raps)
  • 1 liter
    kycklingbuljong (helst egen)
  • 2 msk
    ljus soja
  • 100 g
    färsk shiitake, eller 50g torkad
  • 2 msk
    mirin (eller torr sherry + ½ tsk socker)
  • 800 g
    udonnudlar
  • 2 st
    salladslökar

Till servering

  • 1 st
    röd chili eller sriracha

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg