Ramen med smak av svensk höst

Tid:

Ramen med smak av svensk höst.

Tid:

En japansk ramen är en sann umamibomb. Här gjord på hemgjord buljong och med japanska smaksättare och svenska råvaror.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    kycklingskrov
  • 1 st
    purjolök
  • 1 st
    spetskål
  • 2-3 st
    morötter
  • 100 g
    trattkantareller
  • 1 st
    röd chili
  • 3 st
    vitlöksklyftor
  • 3 cm
    färsk ingefära
  • 2 liter
    vatten
  • 1 st
    lime, saft
  • 1 msk
    misopasta
  • 1 msk
    fisksås
  • 1 bit(ar)
    torkad kombu
  • 3-4 st
    svartpepparkorn
  • 1 tsk
    salt

Toppas med

  • 300 g
    kyckling
  • 2 cm
    ingefära
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 200 g
    nudlar
  • 100 g
    svamp, t ex trattkantareller
  • 100 g
    gröna bönor, vaxbönor eller purpurbönor
  • 1 kruk(or)
    svartkålsskott
  • salt
  • peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg