Ramenbuljong

En grön skål med ramensoppa, nuddlar, ägg, svamp, persilja och gräslök.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktigt mustig umamibuljong som får koka länge. När man väl kokat upp buljongen går det snabbt att slänga ihop sin ramensoppa.

Ingredienser

4portioner

  • kombualger
  • torkad shitake
  • 3st
    lökar
  • 3st
    morötter
  • 1st
    vitlök
  • 2st
    röda chili
  • 1st
    purjolök
  • 2liter
    vatten
  • olja till stekning
  • färsk ingefära
  • vinäger
  • 1msk
    sesamolja
  • 1dl
    soja

Så lagar du

1. Skär lök, purjolök, morot och vitlök i klyftor och stek de i olja tills allting får färg.

2. Häll över resterande ingredienser och låt koka i cirka 2-3 timmar. Sila av och pressa ur alla grönsaker. Använd som buljong till ramen.

 

Dela det här receptet med dina vänner!