Ingredienser

4portioner

  • 500g
    ekologiskt durumvetemjöl
  • 650g
    ekologiskt vetemjöl
  • 12
    ägg
  • 160g
    ramslökpure (se relaterat recept)
  • 90g
    olivolja

Tillbehör

  • 30g
    ramslök
  • 2msk
    kapris
  • 3msk
    smör
  • 1
    citron

Så lagar du

1. Pulsmixa alla ingredienser till pastan tills degen börjar bli smulig. Ta ur mixer och knåda i minst 5 min till en silkeslen yta börjar ta form (är degen för torr så tillsätt 1 msk vatten i taget tills rätt konsistens).

2. Kavla ut i en pastamaskin och strimla sedan till tagliatelle. Koka hastigt i lätt saltat vatten.

3. Tag under tiden ½ dl pastavatten och smaka av med citronsaft, skal och kapris. Vispa i smöret till en bunden sås.

4. Råstek övrig ramslök hastigt och blanda med pasta och sås. Smaka av med salt och svartpeppar.

Recept på ramslökspure finns här!

Dela det här receptet med dina vänner!