Ramslökssoppa med frasiga oststänger

Ramslökssoppa med frasiga oststänger.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik men finstämd, grön soppa. Ramslöken kan bytas ut mot t ex färsk babyspenat.

Ingredienser

4portioner

Soppa

  • 100g
    ramslök
  • 4
    medelstora potatisar
  • 2
    schalottenlökar
  • 2msk
    smör
  • 1dl
    vitt vin
  • 7dl
    grönsaksbuljong
  • 1dl
    grädde
  • salt och peppar

Oststänger, 8 st

  • 1
    tinad smördegsplatta, 16 x 8 cm
  • 2dl
    riven parmesanost
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 1
    uppvispat ägg
  • flingsalt

Så lagar du

Ramslöksoppa

1. Skala potatis och schalottenlök, skär i mindre bitar och låt fräsa i smör.

2. Häll på vinet och buljong och låt sjuda tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt grädde och låt koka upp.

3. Mixa soppan med ramslöken och smaka av med salt och peppar.

Oststänger

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Kavla smördegen lätt och pensla med uppvispat ägg. Strö över riven ost, paprikapulver och en nypa flingsalt.

3. Skär smördegen i åtta remsor och snurra dem.

4. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugn ca 8 minuter.

Dryckestips

Vitt vin:
Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2015, Tyskland
Nr 72093, 129 kronor

Crudo Cataratto Zibibbo Organic 2016, Italien
Nr 4993, Italien, 79 kronor

Rosé:
M de Minuty Rosé, Frankrike
Nr 2590, 119 kronor

Öl:
Oppigårds Amarillo, Sverige
Nr 1442, 20:90 (33 cl)

Alkoholfritt:

Vin:
Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015, Tyskland
Nr 11901, 69 kronor

Öl:
Mikkeller Drink´in The Sun
Nr 11994, 18:20 (33 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!