Randig godispannacotta

Ett fat med godis, ett fat med skålar med blåbär, jordgubbar och hallon, och två glas randig godispannacotta toppad med blåbär, jordgubbar, hallon och två små parasoll.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt färgglad efterrätt i tre olika lager. Tar 15 minuter att göra, med tre timmars kyltid.

Ingredienser

6portioner

  • 6dl
    grädde
  • 2påse(ar)
    skumgodis i blandade färger (måste innehålla gelatin)
  • 2droppe(ar)
    röd karamellfärg
  • 2droppe(ar)
    grön karamellfärg
  • Valfri topping (till exempel godis, bär eller riven choklad)

Så lagar du

1. Värm 2 dl grädde och klipp ner 25–30 vita skumgodisar. Värm och rör tills godisarna har smält (på låg temperatur).

2. Sila godisgrädden genom en sil. Häll upp i 6–8 glas och låt stelna i kylen i en timme.

3. Värm 2 dl grädde och klipp ner 25–30 rosa skumgodisar. Värm och rör tills godisarna har smält (på låg temperatur). Tillsätt lite röd karamellfärg för en skarpare färg. Sila godisgrädden genom en sil och häll upp i 6–8 glas, samma glas som du redan har använt till det första lagret. Låt stelna i kylen i en timme.

6. Värm 2 dl grädde och klipp ner 25–30 gröna skumgodisar. Tillsätt lite grön karamellfärg för en skarpare färg.

7. Värm och rör till godisarna har smält (på låg temperatur). Sila godisgrädden genom en sil och häll upp i 6–8 glas, samma glas som du har använt till de två första lagren. Låt stelna i kylen i en timme.

8. När alla lager är stelnade och pannacottan är randig: ta ut ur kylen och toppa med valfri topping (strössel, godis, riven choklad, färska bär).

Dela det här receptet med dina vänner!