Råraka på palsternacka med fetacreme

Råraka på palsternacka med fetacreme

Publicerat:

Tillagningstid:

Frasiga rårakor på palsternacka och potatis smakar suveränt som förrätt med en mustig feta- och olivröra. Rårakorna passar fint också med löjrom, skagenröra eller andra toppingar.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    fast potatis
  • 200g
    palsternacka
  • ½ msk
    potatismjöl
  • 1-2krm
    salt
  • lite nymalen svartpeppar
  • 2msk
    smör
  • 2msk
    rapsolja till stekning

Feta- och olivröra

  • 150g
    fetaost
  • 1 ½dl
    crème fraiche
  • ½ dl
    hackade gröna oliver

Så lagar du

1. Fetaröra: Mosa osten med crème fraiche, blanda i de hackade oliverna och ställ kallt.

2. Råraka: Skala och grovriv potatis och palsternacka, pressa ur en del av vätskan. Blanda med potatismjöl, salt och peppar.

3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i rågade matskedar av rotsakerna, platta till och forma till små rårakor. Stek cirka 2 minuter per sida på ganska hög värme, vänd försiktigt.

4. Servera rårakorna nystekta med fetaröran.

Dryckestips

Vitt vin:
2015 Steinschaden Grüner Veltliner, Österrike
Nr 4320, 79 kr

Vitt vin:
2015 Domaene Gobelsburg Grüner Veltliner, Österrike
Nr 2775, 99 kr

Alkoholfritt:
Mariestads Alkoholfri, Sverige
Nr 1953, 11:50 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!