Råraka på rödbeta med getost och sötsur honung

Råraka på rödbeta med getost och sötsur honung

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    potatis
  • 250g
    rödbeta
  • 2msk
    smör
  • 200g
    getost
  • 2msk
    honung
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Till garnering

  • 4msk
    valnötskärnor
  • machésallad
  • tunna skivor av polkabeta och gulbeta

Så lagar du

1. Skala och riv potatis och rödbeta fint på ett rivjärn. Blanda väl i en bunke och salta lätt, ca ½ tsk. Forma till plättar och stek knapriga i rikligt med smör.

2. Koka samman honung och vitvinsvinäger tills konsistensen är lätt sirapsaktig.

3. Lägg rårakorna på tallrikar, bryt över getosten och garnera med krasse, valnötter, machésallad och lövtunna skivor av rå polkabeta och gulbeta.

4. Avsluta med att ringla den sursöta honungen över.

Dela det här receptet med dina vänner!