Ratatouille, fransk grönsaksröra

Tid:

En tallrik med Ratatoulle dekorerad med lagerblad. Bild av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Tid:

Receptet är till en jättestor sats som räcker till fyra måltider. "Här kommer en bild av ratatouille som är en maträtt som jag alltid gillat att äta. Jag gillade också hur enkelt receptet var att laga och att det inte innehöll äggplanta som är en traditionell ingrediens, för det är en näringsfattig grönsak som jag inte är så förtjust i. Ratatouillerätten blev mycket god och det var inga problem att laga det." -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    stora lökar
  • ½ dl
    olivolja
  • 3 klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • kg
    squash
  • 6 st
    paprikor, gärna olika färger
  • 2 burk(ar)
    krossade tomater (400 g)
  • 1 burk(ar)
    passerade tomater (500 g)
  • 1 msk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar, nymald
  • 1 st
    lagerblad
  • 1 bit(ar)
    citronskal

Så lagar du