Ratatouille, fransk grönsaksröra

En tallrik med Ratatoulle dekorerad med lagerblad. Bild av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

Receptet är till en jättestor sats som räcker till fyra måltider. "Här kommer en bild av ratatouille som är en maträtt som jag alltid gillat att äta. Jag gillade också hur enkelt receptet var att laga och att det inte innehöll äggplanta som är en traditionell ingrediens, för det är en näringsfattig grönsak som jag inte är så förtjust i. Ratatouillerätten blev mycket god och det var inga problem att laga det." -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    stora lökar
  • ½dl
    olivolja
  • 3klyfta(or)
    vitlök, pressade
  • kg
    squash
  • 6st
    paprikor, gärna olika färger
  • 2burk(ar)
    krossade tomater (400 g)
  • 1burk(ar)
    passerade tomater (500 g)
  • 1msk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar, nymald
  • 1st
    lagerblad
  • 1bit(ar)
    citronskal

Så lagar du

1. Skala och hacka löken grovt. Halvera squashen och kärna ur dem om de är grova. Skär dem i mindre bitar. Ansa och skär paprikan i bitar.

2. Fräs alltsammans i olja i en stor gryta tills det börjar mjukna. Tillsätt tomaterna, salt, peppar, lagerblad och citronskal. Sjud under lock i 20-30 minuter, rör då och då.

3. Koka ytterligare cirka 20 min utan lock.

Dela det här receptet med dina vänner!