Ravioli med ägg, tryffel och parmesan

Ravioli med tryffel och parmesan på en sten djup tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker rätt med ravioli från grunden! Tareq Taylor beskriver den här rätten som erotisk i Lyckomaten. Servera med härlig tryffel.

Ingredienser

4portioner

Pastadeg

  • 4
    ägg
  • 3dl
    durumvete
  • 3dl
    fullkornsvete
  • 1tsk
    salt

Fyllning

  • ca 20
    ägg

Till stekning

  • 40g
    smör
  • ½
    vitlöksklyfta, hackad
  • 1dl
    pastavatten, från koket
  • ½dl
    färsk bladpersilja, hackas

Till servering

  • salt och peppar
  • tryffel, riven
  • parmesan, riven

Så lagar du

Pastadeg

1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt ägg och rör ihop degen med hjälp av skaftet på en slev. Ta upp degen ur bunken och arbeta degen smidig på ett mjölat bakbord med hjälp av händerna. Om degen är för hård och torr så tillsätt lite mer ägg, och skulle den kännas klibbig så arbeta in lite mer fullkornsvetemjöl.

3. Låt degen vila övertäckt i kylen minst 30 minuter.

Ravioli

1. Separera äggvitan från äggulan. Lägg äggulorna, en och en, på en plåt klädd med plastfilm. Det går också bra att använda muffinsformar, och i varje form lägger du då en äggula. Ställ in plåten i frysen ca 20 minuter.

2. Kavla ut pastadegen tunt helst med en pastamaskin och använd nummer 6. Men det går också bra att kavla ut på mjölat bakbord med en kavel för hand. Pensla därefter halva degen med äggvitan.

3. Lägg den frusna äggulan på nederdelen av degen så att det är ca 2-3 cm pastadeg runt nedertill och vid sidorna. Tänk att du får ut ca 8 ravioli på varje del. Vik sedan den övre pastadegen över ägget som ett täcke och tryck till runt om fyllningen ordentligt.

4. Skär sedan rent kanten nedertill och skär ut raviolin med en kniv. Du kan gärna trycka till runt om raviolin med en gaffel så att det är tätt runtom.

5. Lägg över dem på exempelvis en plåt och sätt in dem i frysen. Gör sedan samma sak med resten av degen. Låt dem vara i frysen ca 30 minuter.

5. Koka upp vatten och lägg i de frusna raviolisarna (tina ej innan) att koka 2-3 minuter, tills de flyter upp och är klara.

6. Stek vitlök i smör och lite pastavatten från koket i en stekpanna några minuter, vitlöken ska inte ta färg. Häll därefter ned den hackade persiljan.

7. Lägg i de kokta raviolisarna i stekpannan och rör om.

8. Lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och rikligt med färsk tryffel. Salta och peppra. Klar!

Dela det här receptet med dina vänner!