Raw-brownie med frosting

brownies med bär strödda över

Publicerat:

Tillagningstid:

Mumsig rawfood-brownie med valnötter och dadlar, toppad med raw-frosting. Behöver kylas en stund så att frostingen stelnar innan servering. För en helt vegansk variant byt honung mot agavehonung.

Ingredienser

Brownie

  • 4dl
    valnötter
  • 4dl
    dadlar, urkärnade (400 g)
  • 1dl
    kakao
  • 2msk
    jordnötssmör
  • ½-1msk
    kokosolja
  • ½krm
    salt
  • ½tsk
    vaniljpulver

Frosting

  • 1
    mogen avokado
  • ¼tsk
    vaniljpulver
  • ½dl
    flytande honung
  • 1msk
    kokosolja
  • ½dl
    kakao
  • 2tsk
    kakaonibs

Så lagar du

1. Mixa valnötterna tills de är grovt hackade. Tillsätt övriga ingredienser och mixa hastigt ihop allt.

2. Tryck ut massan i en form med bakplåtspapper, cirka 14 x 20 cm. Låt stå i frysen medan frostingen görs.

3. Dela, kärna ur och skala avokadon. Mixa den till en slät massa tillsammans med alla ingredienser utom kakaonibsen.

4. Bred massan över kakan, strö över kakaonibsen och ställ tillbaka i frysen eller i kylen tills frostingen har stelnat. Skär i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!