Raw food chokladbollar
Tillagningstid:
Publicerat:
2014-02-11Tillagningstid:
Variant på det klassiska chokladbollsreceptet. Kaffe och dadlar ger karaktär.
Ingredienser
30 portioner
- 2 mskchiafrön
- 1 tskhel kardemumma
- ½ tsksalt
- 1 ½ dlmandel
- 15 sturkärnade dadlar (färska eller blötlagda i vatten/juice)
- ½ dlstarkt kaffe
- ½ dlkokosmjöl
- ½ dlkakao+1 dl kakao till rullning
- 1 nypa(or)vaniljpulver
- 2 mskkokosfett
- ½ dlkakaonibs
Så lagar du
1. Mortla chiafrön och kardemumma. Mixa ihop med mandel. Häll över i en skål. Mixa dadlar och kaffe.
2. Tillsätt samtliga ingredienser utom kakaonibs och mixa till en slät smet. Rör ner kakaonibs. Om smeten blir för hård späd med kaffe, för lös tillsätt mer kokosmjöl.
3. Forma till bollar och rulla i kakao.