Raw majonnäs

Majonnäs i skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Majonnäs kan bli helt fantastiskt även utan de klassiska ingredienserna från djurriket. Används med fördel som dipp och allehanda tillbehör.

Ingredienser

  • 1,2dl
    cashewnötter, naturella
  • 2msk
    färsk citronsaft
  • 3msk
    ljus misopasta
  • 2msk
    äppelcidervinäger
  • 1tsk
    tamari (japansk soja)
  • 3msk
    kallpressad olivolja
  • 2msk
    vatten
  • tsk
    näringsjäst (valfritt)

Så lagar du

1. Blötlägg cashewnötterna i 4 dl vatten över natten eller i minst 4 timmar. Häll av vatten och skölj nötterna.

2. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät majonnäs. Detta kan ta någon minut.

3. Servera på t ex vegoburgare.

Dela det här receptet med dina vänner!