Raw sommarbärtårta med cashewgrädde

Tid:

tårta med bär, maränger och chokladstänger som topping

Tid:

En rawfood-tårta med bland annat dadlar och casewnötter, toppad med kokossmakande raw-grädde och bär. För en helt vegansk variant byt honung mot agavehonung.

Ingredienser

Botten

  • 4 dl
    dadlar, urkärnade (400 g)
  • 2 dl
    cashewnötter
  • ½-1 dl
    kokosolja, mjukrörd
  • ½ dl
    mandelsmör el. jordnötssmör

Kokos-cashewgrädde

  • 2 dl
    naturella cashewnötter, blötlagda i 4-6 h
  • dl
    mandelmjölk
  • ½ dl
    kokosolja, mjukrörd
  • msk
    honung
  • 1 st
    vaniljstång

Tillbehör

  • 1 liter
    blandade bär t.ex. jordgubbar, vinbär, björnbär och hallon
  • ½
    citron el. lime, det rivna skalet

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg