Raw sommarbärtårta med cashewgrädde
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-06-23Tillagningstid:
En rawfood-tårta med bland annat dadlar och casewnötter, toppad med kokossmakande raw-grädde och bär. För en helt vegansk variant byt honung mot agavehonung.
Ingredienser
Botten
- 4 dldadlar, urkärnade (400 g)
- 2 dlcashewnötter
- ½-1 dlkokosolja, mjukrörd
- ½ dlmandelsmör el. jordnötssmör
Kokos-cashewgrädde
- 2 dlnaturella cashewnötter, blötlagda i 4-6 h
- 1¼ dlmandelmjölk
- ½ dlkokosolja, mjukrörd
- 1½ mskhonung
- 1 stvaniljstång
Tillbehör
- 1 literblandade bär t.ex. jordgubbar, vinbär, björnbär och hallon
- ½citron el. lime, det rivna skalet
Så lagar du
1. Mixa dadlar och nötter till botten. Tillsätt kokosolja och mandel- eller jordnötssmör. Börja med ½ dl kokosolja och öka tills degen går ihop.
2. Lägg en bit bakplåtspapper i en springform, 19-20 cm i diameter. Tryck ut massan till botten och ställ in formen i kylen.
3. Mixa cashewnötterna med mandelmjölken lite i taget. Tillsätt kokosolja och honung. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i fyllningen.
4. Bred ut fyllningen på tårtbottnen och låt stå i kylen ca 30 minuter.
5. Skiva jordgubbarna och lägg dem tillsammans med de andra bären på tårtan. Toppa med lite rivet citron- eller limeskal.