Red velvet semla

Red velvet semlor, eller ”vemlor”.

Publicerat:

Tillagningstid:

En underbart vacker och smakrik kombination av spännande röd cupcake och semla. Hemligheten är en liten gnutta punsch som överraskar och ger spännande karaktär.

Ingredienser

8portioner

Muffins

  • dl
    matolja, neutral
  • dl
    strösocker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 1msk
    röd hushållsfärg
  • 1
    ägg
  • 1msk
    kakao
  • 3dl
    vetemjöl
  • 2dl
    yoghurt eller fil, 3%
  • 1tsk
    ättika, 12%
  • 1tsk
    bikarbonat

Fyllning

  • 3dl
    vispgrädde
  • 200g
    mandelmassa
  • 2msk
    punch eller punchessens
  • 1dl
    hjortronsylt
  • florsocker till garnering

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme.

2. Vispa olja, socker, färg och ägg krämigt.

3. Blanda och sikta ner kakao och mjöl växelvis med yoghurt.

4. Blanda ättika och bikarbonat, rör ner i smeten. Häll i formar och grädda tills de är genomgräddade men inte torra. Det tar ca 25 minuter, men känn med en sticka efter 20 minuter så att de blir perfekt gräddade. Tiden varierar mellan olika ugnar, formar mm. Låt svalna.

5. Vispa grädde, blanda hälften med mandelmassa, punch och sylt. Fyll andra hälften i en spritspåse. Om du vill kan du smaksätta den med en gnutta vaniljsocker.

6. Skär ett lock på muffinsen, gröp ur/tryck till så det blir en liten grotta. Fyll med sylt- & punchgrädde, spritsa grädde runt om. Lägg på locket och pudra på florsocker.

Tips

Vill du förbereda? Muffins går bra att frysa utan fyllning.

Dela det här receptet med dina vänner!