Rekordsnabb marängtårta

Ett fat med marängtårta, toppad med hallon och två flaggor som dekoration.

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabb och supergod marängtårta - med det där lilla extra!

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 2
    marängbottnar, färdiggjorda eller baka egna. Eller flera små.
  • 5dl
    vispgrädde
  • 200g
    färskost (naturell)
  • 2dl
    hallon
  • 2dl
    hasselnötskräm med choklad
  • eventuellt bär, strössel eller godis att dekorera med.

Så lagar du

1. Vispa grädden hårt, ställ skålen åt sidan. Ta hälften av färskosten (100 gram) och rör ihop den med 1 dl hallon. Tillsätt sedan hälften av grädden och rör om ordentligt.

2. Ta sedan resten av färskosten (100 gram) och blanda ihop den med hasselnötskrämen i en skål för sig.

3. Blanda ner hälften av grädden och rör om ordentligt.

4. Lägg en stor marängbotten eller flera små på ett serveringsfat. Bred på hasselnötskräm och lägg sedan på röran röran med hasselnötskräm och färskost.

5. Lägg sedan nästa marängbotten.

6. Bred på hallonröran och toppa till sist med lite bär och/eller godis.

Dela det här receptet med dina vänner!