Renfilé med mandelpotatispuré och Davids blåbärssås

Tillagningstid:

Renfilé med mandelpotatispuré och Davids blåbärssås

Publicerat:

Tillagningstid:

Följ med till Norrland och få RENa rama skogsupplevelsen på ett fat.

Ingredienser

4 portioner

Renfilé

  • 600-800 g
    renfilé
  • 50 g
    smör
  • 0,5 kruk(or)
    färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar

Mandelpotatispuré

  • 400 g
    mandelpotatis
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 50 g
    smör
  • salt
  • 0,5
    ekologisk citron, rivet skal

Davids blåbärssås

  • 2-3 dl
    blåbär (färska eller tinade frysta)
  • 1 dl
    strösocker
  • 0,5 dl
    balsamvinäger
  • 1 dl
    rött vin
  • 2 msk
    koncentrerad viltfond
  • 50 g
    osaltat smör

Smörstekta morötter

  • 2pkt snackmorötter eller 1 knippe färska morötter
  • 1 msk
    smör
  • salt

Kantarellstuvning

  • 250 g
    färska kantareller
  • 2
    små schalottenlökar
  • 2 msk
    smör
  • 1 dl
    vitt vin
  • 1,5 dl
    vispgrädde
  • 1 msk
    koncentrerad viltfond
  • salt

Så lagar du