Renskavsgryta med pressad potatis

Renskavsgryta med pressad potatis

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    potatis, skalad, i bitar
  • 500 g
    renskav, fryst
  • 1st
    gul lök, hackad
  • 250g
    skogschampinjoner, i bitar
  • 2dl
    crème fraiche
  • 2dl
    mjölk
  • 1msk
    senap, valfri sort
  • 1msk
    vinbärsgelé
  • ½st
    purjolök, hackad
  • 500g
    wokgrönsaker, frysta
  • salt, vitpeppar, smör till stekning, majsena

Så lagar du

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, gör grytan under tiden.

2. Bryn renskav i smör, tillsätt lök och svamp. Låt det få lite färg, häll på crème fraiche och mjölk, koka ihop några minuter.

3. Smaka av med senap, gelé, salt och peppar. Red med majsena om du vill ha tjockare konsistens. Tillsätt nästan all purjo. Häll av vattnet och pressa potatisen.

4. Stek grönsakerna i smör, krydda med salt och peppar och lägg ovanpå renskavsgrytan. Strö på resterande purjolök. Servera med vinbärsgelé.

Dela det här receptet med dina vänner!