Renytterfilé och lihkolas med mandelpotatis

Renytterfilé med mandelpotatis.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    ytterfile av ren
  • smör till stekning
  • salt
  • 4 skiva(or)
    lihkolas
  • röda vinbär (till garnering)

Blåbärssås (1 liter)

  • 1 st
    stor gul lök
  • 100 g
    rotselleri
  • 1 st
    stor morot
  • mörkt muscovadosocker
  • matolja
  • lagerblad, svartpepparkorn
  • liter
    viltfond
  • ½-¾ dl
    kallpressad blåbärsdryck (Ganjal)
  • mörk majsenaredning
  • rött portvin för ev. smaksättning

Stomp på rotselleri och mandelpotatis

  • 300 g
    mandelpotatis
  • 100-150 g
    rotselleri
  • 2 dl
    mjölk
  • 2 msk
    smör
  • salt, vitpeppar

Gräddkokt svartrot

  • 1 st
    stor svartrot
  • 5 dl
    vispgrädde
  • 1 st
    citron
  • salt, peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg