Reshmi kycklingkebab

Reshmi kycklingkebab

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik marinad lyfter kyckligen.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    benfritt kycklingbröst
  • 2
    vitlökar
  • 1tsk
    ingefära
  • 1tsk
    garam masala
  • 1tsk
    chaat masula
  • 1tsk
    fänkålspulver
  • ½tsk
    basilikapulver
  • ½tsk
    kardemummapulver
  • ½tsk
    gurkmeja
  • ½tsk
    korianderpulver
  • 1
    färsk lime
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    svart salt
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    olja
  • 1msk
    cashewnötter
  • 2dl
    naturell yoghurt

Så lagar du

1. Rensa kycklingbitarna i rinnande vatten och skär i medelstora bitar.

2. Lägg kycklingbitarna i en skål. Blanda i alla kryddorna och tillsätt sen yoghurt. Häll i olja och mixa väl. Låt blandningen täcka kycklingbitarna och låt dra i ca en 1 timme.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Har du träspett, lägg dessa i varmt vatten före grillning.

4. Trä kycklingbitarna på spetten. Pensla lite olja på kycklingen. Grilla i ca 20-30 minuter, eller tills genomstekta.

5. Servera med myntasås eller hummus, tillsammans med bröd.

Dela det här receptet med dina vänner!