Reshmi kycklingkebab
Ingredienser
4portioner
- 500gbenfritt kycklingbröst
- 2vitlökar
- 1tskingefära
- 1tskgaram masala
- 1tskchaat masula
- 1tskfänkålspulver
- ½tskbasilikapulver
- ½tskkardemummapulver
- ½tskgurkmeja
- ½tskkorianderpulver
- 1färsk lime
- 1tsksalt
- ½tsksvart salt
- 1msksmör
- 1mskolja
- 1mskcashewnötter
- 2dlnaturell yoghurt
Så lagar du
1. Rensa kycklingbitarna i rinnande vatten och skär i medelstora bitar.
2. Lägg kycklingbitarna i en skål. Blanda i alla kryddorna och tillsätt sen yoghurt. Häll i olja och mixa väl. Låt blandningen täcka kycklingbitarna och låt dra i ca en 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Har du träspett, lägg dessa i varmt vatten före grillning.
4. Trä kycklingbitarna på spetten. Pensla lite olja på kycklingen. Grilla i ca 20-30 minuter, eller tills genomstekta.
5. Servera med myntasås eller hummus, tillsammans med bröd.