Reversed rib eye steak - Entrecôte med rubb

Reversed rib eye steak - Entrecôte med rubb.

Publicerat:

Tillagningstid:

Johan Åkerberg och Johan Fritzell är grill- och rökmästarna som gästar Timjan, tupp och tårta. Den här entrecôten är underbar i all sin enkelhet.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 2kg
    entrecôte
  • ½dl
    grovt salt
  • ½dl
    svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda ihop salt och peppar till en rub, krydda entrecôten och låt ligga 20 min innan den åker in i smokern/grillen.

2. Lägg in entrecôte i smoker/grill på ca 125°C och rök i 2-4 timmar till en innertemperatur på ca 55°C.

3. Ta ut och låt vila invirad i papper, minst 20 minuter, skiva sen i tjocka skivor, ca 3-4 cm.

4. Hetta upp en gjutjärnspanna så den ryker och låt skivorna kött studsa i pannan så de får fin färg/yta på båda sidorna.

5. Ta ur panna och lägg på skärbräda, tranchera tjocka skivor och servera med sallad och lite grillad citron eller något annat gott.

Dela det här receptet med dina vänner!