Ricotta- och laxravioli

Ricotta- och laxravioli

Publicerat:

Tillagningstid:

Kallrökt lax med en god ricottaost, cocktailtomater och babyspenat är en snabb men lyxig vardagsmiddag.

Ingredienser

4portioner

  • 1sats(er)
    pastadeg
  • 200g
    kallrökt lax
  • 1kruk(or)
    gräslök
  • 1knippa(or)
    dill
  • 1burk(ar)
    ricottaost á 250 g
  • vitpeppar
  • 200g
    coctailtomater

Sås:

  • 2,5dl
    mellangrädde
  • 100g
    babyspenat eller fryst bladspenat
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 2msk
    ca, pressad citron
  • peppar

Så lagar du

1. Hacka laxen, gräslök och dill. Blanda alltsammans med ricottaost och smaka av med peppar.

2. Kavla degen tunt i omgångar och lägg på en tesked fyllning med jämna mellanrum, fukta med lite vatten mellan fyllningen. Lägg på ett tunt degark och tryck till runt om varje kudde med fingertopparna. Sporra eller skär ut kuddar och se till att kanterna fästs samman, i annat fall rinner fyllningen ut i kokvattnet.

3. Lägg dem på mjölad bricka eller handduk

4. Sås: Koka upp grädde, spenat och citronskal. Är spenaten fryst koka tills den tinar. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5. Lägg ner pastakuddarna i kokande lättsaltat vatten, koka 3-5 min. Häll av vattnet och blanda pastan med såsen och cocktailtomater.

Dela det här receptet med dina vänner!