Ricottapannkakor med bär, honung och timjan

Ricottapannkakor med bär, honung och timjan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vem älskar inte att börja morgonen med fluffiga, lätta amerikanska pannkakor? Överraska barnen eller bjud in vännerna på brunch och servera dessa perfekta pannkakor som blir höga, frasiga och lite syrliga. Toppa med bär eller frukt i säsong, ett smör med smak av lönnsirap och valnötter eller bara lite lönnsirap eller honung rätt och slätt.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3,5dl
    vetemjöl
  • 3msk
    socker
  • 2tsk
    bakpulver
  • 0,5tsk
    salt
  • 2,5dl
    mjölk
  • 1,5dl
    ricotta
  • 3st
    ägg
  • 1msk
    smör
  • 1st
    skal och saft från en citron

Valnötssmör

  • 100g
    rumsvarmt smör
  • 0,5dl
    lönnsirap
  • 0,5dl
    rostade valnötter

Så lagar du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Separera äggen.
  3. Blanda gulorna med mjölk och ricotta.
  4. Smält smöret och häll ner det med mjölkblandningen.
  5. Riv i skalet från citronen och pressa i saften.
  6. Gör en grop i mjölblandningen och blanda ner mjölkblandning. Rör ihop med raska tag. Vispa vitorna till tjockt fluff och vänd ner i pannkakssmeten.
  7. Hetta upp smör och rapsolja – gärna i en plättpanna.
  8. Klicka i ett par matskedar smet i varje rundel och stek tills de fått färg. Vänd och stek någon minut till. Håll gärna varmt i svag ugnsvärme medan du steker klart.
  9. Servera pannkakorna med bär, lönnsirap och timjan eller med valnötssmör (se recept nedan).

Valnötssmör

Blanda smör och lönnsirap till en jämn röra. Hacka nötterna och rör ner.

Dela det här receptet med dina vänner!