Risotto med jordärtskocka

Tillagningstid:

Risotto med kronärtskocka med en hel citron på sidan och en bit parmesan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Risotto är religion och kärlek, säger kocken Dag Tjersland, men den måste ses efter ordentligt under tillagning. Den här versionen är byggd av jordärtskockspuré och friterade lövtunna chips av jordärtskocka.

Ingredienser

4 portioner

  • 6-10
    jordärtskockor
  • 6 msk
    smör
  • 2 msk
    olivolja till stekning
  • 2
    schalottenlök, mellanstora
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 200 g
    risotto
  • 2 dl
    vatten eller grönsaksbuljong
  • ½ dl
    vitt vin
  • 4 msk
    olivolja till servering
  • ½
    citron, saften
  • svartpeppar, nymalen
  • 40 g
    pecorino
  • ärtskott till garnering

Så lagar du