Risotto med nyskördade grönsaker

Tid:

Risotto med nyskördade grönsaker.

Ingredienser

4 portioner

Risotto

  • 1
    gul lök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2 ½ dl
    risottoris (vialone nano eller arborio)
  • 3 msk
    smör
  • 1 ½ dl
    vitt vin
  • 4 dl
    vatten
  • ca 1 dl
    färska spritade ärtor
  • 1 ½ dl
    nyriven parmesan
  • ½ tsk
    vitvinsvinäger eller pressad citron
  • salt och peppar

Rostade grönsaker

  • 4
    små betor
  • 12
    små morötter, gärna i olika färger
  • 1
    fänkål
  • 2
    färska lökar, gul eller röd
  • 200 g
    pumpa, t ex myskpumpa
  • 3 kvist(ar)
    färsk dragon
  • 2 msk
    raps eller olivolja
  • saften av ½ citron
  • salt och peppar

Tomatsås

  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    citron, saft och lite rivet skal
  • 2 kvist(ar)
    färsk timjan
  • 2 kvist(ar)
    färsk oregano
  • 3 msk
    god olivolja
  • ca 300 g
    färska tomater i olika storlekar
  • salt och svartpeppar

Så lagar du