Risotto Milanese med saffran, hummer och räkor

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Här är vår variant på en riktigt god risotto. Det är dödssynd i Italien att blanda parmesan och skaldjur. Men grymt gott är det likväl! Det kan väl aldrig bli fel med hummer?

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    risottoris, arborio eller carnaroli
  • 1 liter
    hummerfond (vatten + koncentrat går bra)
  • 1
    gul lök eller 2 schalottenlökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • ½ dl
    olivolja
  • 1
    selleristjälk
  • 2 paket
    saffran
  • 2 dl
    vitt vin (gärna torrt)
  • ca 75 g
    riven parmesanost
  • minst 30 g
    osaltat smör
  • 1
    hummer, köttet
  • 100 g
    skalade räkor
  • 1 dl
    vispgrädde

Så lagar du