Risotto på kungskrabba

Tillagningstid:

rätten på tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

Krabb-benen finns ofta att köpa i manuella fiskdiskar men vill man kan man naturligtvis byta ut till ”vanligt” krabbkött eller till och med krabbkött på burk. Lika gott blir det kanske inte men gott ändå! Tänk på att välja krabba från hållbart fiske.

Ingredienser

4 portioner

  • ca 7 ½ dl
    grönsaksbuljong
  • 1 msk
    olivolja & 1 msk smör till stekning
  • 2 st
    schalottenlökar
  • 1
    liten fänkål
  • 300 g
    arborioris
  • 2 dl
    vitt vin
  • 250 g
    kött från kungskrabba, märkt med MSC, ASC eller Krav
  • 1-2 msk
    smör
  • 75 g
    riven parmesanost
  • rivet skal och saft från 1 citron

Till servering

  • 3-4 skiva(or)
    ljust surdegsbröd
  • fänkålsdillen (topparna av fänkålen)

Så lagar du