Risotto rosso med smörstekt fänkål

Risotto.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ljuvlig risotto med rödvin och två olika italienska ostar. Fänkålen ger en extra smakdimension.

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    schalottenlökar, finhackade
  • 1st
    fänkål, finstrimlad
  • 3dl
    arborioris eller avorioris
  • 2msk
    olivolja
  • 8dl
    hönsbuljong
  • 2dl
    rött vin, gärna Barolo
  • 50g
    smör
  • 50g
    pecorino, finriven
  • 50g
    taleggio

Så lagar du

1. Stek lök, fänkål och ris i olja i en kastrull tills lök och fänkål mjuknat. Blanda vin och buljong och tillsätt lite i taget.

2. När riset är blankt och krämigt så tillsätter du smör och ost. Ta av från spisen och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!