Rispappersrullar med dippsås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
Blir ca 12 st rullar
- 12stvietnamesiska rispapper
- 2ststora morötter
- 2stsalladslökar
- ca 100gfärska böngroddar
Dippsås
- 1bit(ar)ingefära, ca 25 g
- 1dljapansk soja
- 1dlsweet chilisås
- 2msksesamolja
Så lagar du
1. Blanda samman ingredienserna till dippsåsen. Strimla morötterna fint, eller grovriv dem. Strimla salladslöken på längden.
2. Häll ljummet vatten i en stor bunke och lägg ner 2 st rispapper i taget tills de börjar mjukna. Ta upp och lägg dem på en ren kökshanduk. Lägg lite av ingredienserna på mitten vik över sidorna och rulla ihop så hårt det går.
3. Halvera ev rullarna och servera med en skål dipp till var och en. Det går bra att förvara dem under fuktig handduk i kylen och man kan också ljumma dem genom att värma i en asiatisk ångkokare.