Rispappersrullar med dippsås

Rispappersrullar med dippsås

Ingredienser

Blir ca 12 st rullar

  • 12st
    vietnamesiska rispapper
  • 2st
    stora morötter
  • 2st
    salladslökar
  • ca 100g
    färska böngroddar

Dippsås

  • 1bit(ar)
    ingefära, ca 25 g
  • 1dl
    japansk soja
  • 1dl
    sweet chilisås
  • 2msk
    sesamolja

Så lagar du

1. Blanda samman ingredienserna till dippsåsen. Strimla morötterna fint, eller grovriv dem. Strimla salladslöken på längden.

2. Häll ljummet vatten i en stor bunke och lägg ner 2 st rispapper i taget tills de börjar mjukna. Ta upp och lägg dem på en ren kökshanduk. Lägg lite av ingredienserna på mitten vik över sidorna och rulla ihop så hårt det går.

3. Halvera ev rullarna och servera med en skål dipp till var och en. Det går bra att förvara dem under fuktig handduk i kylen och man kan också ljumma dem genom att värma i en asiatisk ångkokare.

Dela det här receptet med dina vänner!