Rockefeller toast

Oxfiléskivor på brödet med störrom ovanpå kötte och några skivor tryffel i bredvid störrom.

Publicerat:

Tillagningstid:

Konjaksgravad oxfilé med tryffel och störrom på smörstekt toast.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    oxfilé
  • 30g
    störrom
  • 2
    små tryfflar, efter säsong
  • 4skiva(or)
    bröd
  • ½dl
    strösocker
  • ½dl
    salt
  • msk
    svartpepparkorn, krossade
  • ¾dl
    konjak
  • smör

Tillbehör

  • salladsblad för dekoration

Så lagar du

1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda salt, socker, pepparkorn och konjak och slå i påsen. Knyt till påsen och lägg i kylen i 4 dygn.

2.  Knåda köttet i påsen en gång varje dag. Låt det rinna av, skiva tunt. Stek brödskivorna i smör.

3. Montera salladsblad och oxfiléskivor på brödet. Lägg en klick störrom ovanpå köttet. Garnera med ett par skivor tryffel.

Dela det här receptet med dina vänner!