Rockefeller toast
Publicerat:
2019-11-18Tillagningstid:
Konjaksgravad oxfilé med tryffel och störrom på smörstekt toast.
Ingredienser
4portioner
- 200goxfilé
- 30gstörrom
- 2små tryfflar, efter säsong
- 4skiva(or)bröd
- ½dlströsocker
- ½dlsalt
- 1½msksvartpepparkorn, krossade
- ¾dlkonjak
- smör
Tillbehör
- salladsblad för dekoration
Så lagar du
1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda salt, socker, pepparkorn och konjak och slå i påsen. Knyt till påsen och lägg i kylen i 4 dygn.
2. Knåda köttet i påsen en gång varje dag. Låt det rinna av, skiva tunt. Stek brödskivorna i smör.
3. Montera salladsblad och oxfiléskivor på brödet. Lägg en klick störrom ovanpå köttet. Garnera med ett par skivor tryffel.